Dopamina është neurotransmetuesi që vepron në rregullimin e kënaqësisë

Dopamina është neurotransmetuesi që vepron në rregullimin e kënaqësisë

Ndjeheni të plogësht dhe pa humor? Edhe pse një gjendje e tillë është e natyrshme të ndodhë për shkak të ndryshimit të stinëve, në këtë drejtim janë shumë ushqime të cilat mund të ndihmojnë.

Omega 3

Vitaminat

Tërshëra

Drithërat integral

Frutat

Peshku

Perimet jeshile

Fara luledielli

Kujtojmë se mes shumë substancave që veprojnë në trurin tonë, dy janë veçanërisht të nevojshme për humorin; dopamina dhe serotonina. Dopamina është neurotransmetuesi që vepron në rregullimin e kënaqësisë, dashurisë dhe stimujve që prodhojnë mekanizmat e motivimit.

Seretonina është hormoni i qetësisë dhe qendra e rregullimit të humorit.