Mësoni se cilat ushqime nuk duhet konsumuar

Mësoni se cilat ushqime nuk duhet konsumuar

Gjatë kohës së periodave apetiti për ushqimin vetëm sa vjen e rritet, madje në disa raste edhe nuk mund të kontrollohet. Por, disa nga ushqimet që konsumohen gjatë kësaj kohe janë zakonisht të dëmshme për shëndetin tuaj.

Rtv21.tv, ju sjellë 5 ushqimet që duhet evituar kur jeni me perioda:

Pijet e gazuara

Pijet e gazuara janë të dëmshme për shëndetin tuaj dhe ato vetëm sa kontribuojnë në fryrjen tuaj. Kur jeni me perioda preferohet që të konsumoni sa më shumë ujë, por uji duhet të jetë pa gaz në mënyrë që të hidratohen.

Image result for soda drinks

Ushqimet e përpunuara

Ushqimet e përpunuar ndihmojnë në ndjesinë e fyerjes, shkruan rtv21.tv

Nëse konsumoni ushqime të përpunuara atëherë do të ndiheni që keni ngrënë shumë e që në fakt nuk është ashtu.

Image result for ushqimet e perpunuara

Ushqimet e skuqura

Patatet e skuqura janë të preferuarat e vajzave gjatë kohës së periodave, pasi që ato përpos që janë të shijshme zvogëlojnë edhe dhimbjen gjatë menstruacioneve. Mirëpo, këto ushqime duhet shmangur pasi që ndikojnë keq në shëndetin tuaj.

Image result for fries

Ëmbëlsirat

Ëmbëlsirat sjellin shqetësime gjatë ciklit dhe preferohet që të mos konsumohen.

Image result for cakes

Ushqimet me yndyrë të lartë

Këto ushqime luajnë ndikim të madh në aktivitetin e hormoneve në trup. Këto yndyra mund të kontribuojnë në dhimbje dhe inflamacion gjatë ciklit./21Media

Related image