​Ushqimet që pastrojnë trupin nga nikotina

Nikotina është një kimikat në përbërjen e cigareve dhe shërben si një stimulant që mund të bllokojë funksionimin normal të qelizave nervore dhe muskulore.

Ajo mund të rritë rrahjet e zemrës, presionin e gjakut, madje mund të shtojë rrezikun e goditjes nga infarkti. Në qoftë se je një duhanpirës dhe e ke të pamundur ta ndalosh, duhet të dish se disa ushqime ndihmojnë për ta nxjerrë nikotinën jashtë organizmit tuaj.

Ja 10 prej tyre:

1. Boronica e kuqe

2. Brokoli

3. Fara gruri

4. Karota

5. Lakra jeshile

6. Limoni

7. Portokajt

8. Shega

9. Spinaqi

10. Xhinxheri

Back to top button