Ushtrime ditore mjaft efektive

Ushtrime ditore mjaft efektive

Fillimi i moshës së mesme është një pikë kritike në jetë. Sipas Ken Fox, profesor i stërvitjes dhe shkencave shëndetësore në Universitetin e Bristol mosha kritike është në mesin e viteve të 40-ta, kur masa e muskujve fillon të ulet dhe depozitat e yndyrës fillojnë të ndërtohen.

Kjo mund të çojë në obezitet, diabet, presion të lartë të gjakut, probleme në zemër, goditje në tru dhe disa forma të kancerit. Më poshtë ju sjellim disa ushtrime që mund të bëni çdo ditë për të zvogëluar disa rreziqe, përcjell rtv21.tv

Mos lejoni që metabolizmi juaj të ngadalësohet

Kardio me intensitet të lartë stimulon metabolizmin tonë, gjë që është më se e nevojshme për të motivuar pas një moshe të caktuar. Pra, për të parandaluar ngadalësimin e metabolizmit ju duhet ta bëni këtë ushtrim një herë ose dy herë në javë.

Mbahuni fort

Çdo grua dëshiron të ketë të pasme të rrumbullakta, por edhe personat më fatlumë që e kanë pasur natyrisht pa ndonjë trajnim do të fillojnë ta humbasin atë pas moshës 40 vjeç falë rënies së masës së muskujve. Duke bërë këtë ushtrim të parandalojnë lëndimet duke përmirësuar fleksibilitetin tuaj, përcjell rtv21.tv

Për të luftuar dhe për të parandaluar dhimbjen e shpinës

Bërja e këtij ushtrimi për 90 sekonda 3 herë në javë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të tonosur të gjithë muskujt thelbësorë të trupit. Forcon muskujt e gjoksit dhe ata që rrethojnë shtyllën kurrizore.

Mbroni veten nga artriti

Dhimbja kronike mund të sulmojë të rriturit e të gjitha moshave dhe një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë është trajnimi i forcës. Bërja e shtytjeve të ngurta me 1-3 kg në çdo dorë, 2-3 herë në javë mund të bëjë mrekulli për trupin tuaj.

Mbroni zemrën tuaj – stërvitje në një makineri

Kardio me ndikim të ulët është një mënyrë e shkëlqyeshme për gratë mbi 40 vjeç për të mbajtur një zemër të shëndetshme. Por, nëse vërtet dëshironi që shëndeti juaj i zemrës të përfitojë, duhet të ushtroni në 80% të shkallës maksimale të zemrës për të paktën 30 minuta, 3-4 herë në javë. Nëse 10 është aq e vështirë sa mund të bëni në një shkallë prej një deri në 10, atëherë duhet të punoni në nivelin 8./21Media