Pesë ushtrimet që janë të dobishme për secilin

Pesë ushtrimet që janë të dobishme për secilin

Një mënyrë jetese e shëndetshme dhe stërvitjet e mira fizike janë çelësat kryesor që të keni jetëgjatësi më shumë. Bërja e sportit në të vërtetë mund të shtojë disa vjet në jetën tuaj, tha një studim i kohëve të fundit.

Sidoqoftë, duhet të jeni më të vëmendshëm kur zgjedhni stërvitjen e përsosur. Respektimi i ushtrimeve specifike mund të ndikojë në shëndetin tuaj në mënyra të ndryshme. Disa janë të mira për zemrën tuaj, disa parandalojnë dëmtimin e trupit tuaj dhe të tjera balancojnë nivelet e stresit tuaj.

Më poshtë ju sjellim disa ushtrime që luftojnë probleme të ndryshme shëndetësore dhe për këtë arsye, i bëjmë trupat të jetojnë më gjatë, shkruan brightside, përcjell rtv21.tv

Tenisi dhe sportet e tjera ekipore për jetë më të gjatë

Një studim i fundit i kryer në Kopenhagë tregoi se njerëzit që ushtrojnë sport në ekip mund të presin jetëgjatësi më të madhe se ata që preferojnë të shkojnë vetëm. Ekspertët pohojnë se shoqërimi dhe bashkëveprimi shoqëror përmirësojnë shëndetin tuaj mendor dhe rrisin aderimin tuaj në stërvitje.

Aktiviteti i rregullt fizik përmirëson aftësitë tuaja njohëse, të tilla si memorien dhe përqendrimin e mirë, kur jeni më i vjetër. Ndër sportet më efikase janë tenisi dhe futbolli.

Vrapimi për kolesterol të ulët dhe një zemër të shëndetshme

Studimet kanë treguar që vrapimi ndihmon për të ulur ndjeshëm nivelin e kolesterolit në trupin tuaj. Kolesterol i tepërt në gjak është arsyeja kryesore për sëmundjet kardiovaskulare. Vrapimi stimulon prodhimin e qelizave lipoproteine me densitet të lartë, të cilat ndihmojnë për të mbajtur ekuilibrin e duhur të kolesterolit në gjak. Përveç kësaj, vrapimi ushtron zemrën tuaj, duke e bërë atë më të madhe dhe më të fortë me çdo rrahje. Kjo mund të parandalojë që trupi juaj të zhvillojë sëmundje të zemrës dhe për këtë arsye, ta ndihmojë atë të jetojë më gjatë, përcjell rtv21.tv

Joga anti-gravitetit për një shpinë të shëndetshme

Kjo degë e yogës përfaqëson në mënyrë të përsosur thënien e famshme, “një mendje e shëndetshme në një trup të shëndetshëm”. Ndihmon për të dekompresuar shtyllën kurrizore dhe për të hequr tensionin e krijuar nga orët e ulura në zyrë.

Duke shtrirë shpinën, ju siguroni më shumë lëndë ushqyese në disqet ndërvertebrale dhe i mbani ato të shëndetshme. Kjo do të thotë që ka më pak të ngjarë të vuani nga dhimbjet e shpinës në të ardhmen. Natyra medituese e jogës në vetvete ndihmon për të çlodhur mendjen tuaj dhe për të çliruar stresin.

Noti për mushkëri të shëndetshme

Pavarësisht se është një ushtrim me ndikim të ulët, noti konsiderohet si një stërvitje cilësore kardio që përmirëson shëndetin tuaj kardiovaskular dhe forcon kornizën tuaj muskulore. Përparësia më e madhe e notit, megjithatë, qëndron në aftësinë e saj për të rritur kapacitetin e mushkërive. Si rezultat, marrim më shumë oksigjen i cili është i rëndësishëm për punën dhe fokusimin e duhur të trurit. Mushkëritë më të mëdha gjithashtu nënkuptojnë se mund të përballoni më shumë presion fizik dhe të mos lodheni shumë shpejt.

Shtrirja për muskuj më të fortë

Shtrirja është e nevojshme për t’i mbajtur muskujt tuaj të fortë dhe të shëndetshëm. Muskujt fleksibël janë më të përgatitur për aktivitet fizik dhe janë në gjendje të kryejnë një gamë të plotë lëvizjesh në nyjet tuaja. Kjo bëhet kritike kur arrini një moshë të caktuar. Njerëzit e moshuar përballen me kufizime të lëvizshmërisë së tyre dhe shtrirja është një mënyrë për t’i shmangur ato.

Gjithashtu parandalon trupin tuaj nga dëmtimi ose trauma e mundshme. Muskujt e gjatë kanë më pak të ngjarë të dëmtohen nga lëvizja e papritur./21Media