Të dhënat e Unionit Botëror për Mbrojtjen e Natyrës, deklarojnë se 21% e gjitarëve në botë janë të rrezikuar

Të dhënat e Unionit Botëror për Mbrojtjen e Natyrës, deklarojnë se 21% e gjitarëve në botë janë të rrezikuar

Derisa 4 tetori në botë shënohet si Dita Botërore e Kafshëve, ditë që ka për qëllim ndërgjegjësimin e njerëzve për padrejtësitë që i bëhen botës shtazore, në rrjetet sociale në Shqipëri raportohet për vrasje të arinjëve.

Kjo është nje foto e publikuar nga faqja “Albanian” ku shihen disa njerëz duke bartur në ari të vrarë. Mbishkrimi në foto ështe “E vrane”.

Të dhënat e Unionit Botëror për Mbrojtjen e Natyrës, deklarojnë se 21% e gjitarëve në botë janë të rrezikuar, 30% e ujorëve, 12% e zogjve, 28% e zvarranikëve dhe 35% e jokurrizorëve./21Media