Historiani, politikani dhe shkrimtari, Ivo Banac ka vdekur të marten në moshën 74-vjeçare, pas një sëmundje të rëndë. Lajmin për vdekjen e tij e kanë bërë të ditur familjarët e Banac.

Ivo Banac ka qenë profesor emeritus i historisë në Universitetin Yale dhe në atë universitet kishte qenë për dy mandate drejtues i kolegjit Pierson.

Banac ishte një profesor i historisë së Universitetit Yale dhe ishte drejtuesi i Kolegjit Pierson për dy terma në atë universitet.

Ai ishte Ministër i Mbrojtjes së Mjedisit dhe Planifikimit Fizik në Qeverinë e Republikës së Kroacisë (2003), Presidenti i Partisë Liberale (2003-2004) dhe Anëtar i Parlamentit Kroat (2004-2007).

Banac lindi në Dubrovnik. Studoi në Universitetin Fordham në New York, teksa studimet pasdiplomike i përfundoi në Universitetin e Stanfordit./21Media