Kompjuteri u bë më i thjeshtë falë Tesler-it

Kompjuteri u bë më i thjeshtë falë Tesler-it

Ikona i informatikës, Larry Tesler ka vdekur në moshën 74 vjeçare.

Tesler filloi të punojë në Silicon Valley në fillim të viteve të 60-ta, në një kohë kur kompjuterët ishin të paarritshëm për shumicën dërrmuese të njerëzve.

Falë inovacioneve të tij – të cilat përfshijnë urdhrat “cut”, “copy” dhe “paste”, kompjuteri personal u bë i thjeshtë për t’u mësuar dhe përdorur.

Tesler lindi në Bronx të New York-ut në 1945 dhe studioi në Universitetin Stanford në Californi./21Media