Sir Alan Parker, regjisori i mirënjohur britanik i filmave të tillë si “Fame”, “Evita” dhe “Bugsy Malone”, ka vdekur në moshën 76 vjeç.

Kreditë e shumëfishta të kandidatit të dyfishtë për Oskar përfshijnë “Midnight Express”, “Mississippi Burning”, e të tjera

Drejtori vdiq të premten pas një sëmundjeje të gjatë.

Ai la pas vetës bashkëshoren Lisa Moran-Parker, pesë fëmijë dhe shtatë nipër e mbesa./21Media