Katër vende që kryesojnë listën

Katër vende që kryesojnë listën

Në 15 vjetët e fundit, numri i femrave të burgosura është rritur me 50%.

Në një studim të bërë, thuhet se janë rreth 700 mijë gra dhe vajza, që vuajnë dënimin në këto institucione penale në mbarë botën.

Britania e Bashkuar, Tajlanda, Amerika dhe Seychelles, janë vendet që kanë më shumë gra dhe vajza të burgosura./Media