A do të doni të jetoni këtu?

A do të doni të jetoni këtu?

Me të mësuar këtë, ju do të mendoni se ka ndodhur shumë kohë më parë por, ky vend është akoma.

Nuk karakterizohet për ndonjë veçanti si një vend për të jetuar apo për peisazhin e tij, por për idealet e tyre si një shoqëri që nuk e ndjekin standardet për të cilat ne jemi mësuar.
Në këtë qytet nuk ka para, nuk ka fe, nuk ka politikë. Ky vend ekziston dhe është quajtur “Auroville”. Kjo është me të vërtetë një parajsë për të jetuar.

Auroville gjendet në Indi dhe u themelua në vitin 1968, mbrohet si një qytet ndërkombëtar nga UNESCO. Banorët e tij janë mbi 50 kombësive dhe kulturave të ndryshme. Ata bashkëjetojnë pa ndonjë problem, pasi ata nuk kanë një sistem politik, nuk kanë fe dhe në krye, nuk e përdorin paratë, shkruan rtv21.tv.

Në këtë qytet epike, ndërtesat janë bërë bazuar në një arkitekturë eksperimentale, janë vazhdimisht në ndryshim. Kjo është për shkak se këto struktura të kërkojë për të optimizuar përdorimin e energjive të rinovueshme dhe objektivi i tyre kryesor: ripërdorimin dhe riciklimin.

Ky qytet është i pozicionuar veten si një model i qëndrueshëm eko-qytet. Kjo është një metodë e zhvilluar nga multi-prodhues, duke kombinuar pemë dhe pemishte, të organizuara në 15 ferma, duke arritur një sipërfaqe prej 160 hektarësh. Në këtë mënyrë, ata të siguruar më shumë ushqim, kështu që të furnizojë popullsinë.

Në këto ferma të punojnë 50 fshatarë dhe 300 fqinjët, duke prodhuar 2% të orizit dhe drithërave të konsumuar dhe 50% e perimeve.

Defenitivisht ky qytet është një shembull, ku një prej parimeve të tij është e shëndeti./21Media

6101468938141_4111468938141_511-483x272