Manchester City do të mësojë rezultatin e apelit ndaj CAS mbi ndalimin evropian të hënën.

Manchester City do të mësojë të hënën nëse ankesa e tyre kundër një ndalimi dy vjeçar të garave të klubeve evropiane ka qenë e suksesshme.

City apeloi në Gjykatën e Arbitrazhit për Sport (Cas) pasi Organi i Kontrollit Financiar i Klubit (CFCB) i UEFA lëshoi ndalimin në shkurt, transmeton rtv21.tv.

CFCB vendosi që klubi kishte kryer “shkelje serioze” të rregullave të Fair Play Financiar të Uefa (FFP) ndërmjet viteve 2012 dhe 2016. Ata u gjobitën edhe me 30 milionë euro.

City menjëherë sinjalizoi qëllimin e tyre për t’u ankuar në Cas. Ata besojnë se CFCB nuk ishte e pavarur dhe përfundoi se nuk kishte besim ndaj tij, për shkak të sasisë së informacionit sekret që klubi mendonte se u dha në media.

Ata janë të bindur se ajo që ata konsiderojnë një gjyqësor i pavarur do t’i pastrojë ato./21Media