Presidenti i Venezuelës, Nicolas Maduro, ka urdhëruar ambasadorin e Bashkimit Evropian që të largohet nga vendi brenda 72 orëve.

Dëbimi i Isabel Brilhante Pedrosa erdhi disa orë pasi BE-ja vendosi sanksione për 11 zyrtarë të Venezuelës.

Ndaj tyre u vendosën sanksione për veprime kundër kuvendit kombëtar të kryesuar nga lideri i opozitës Juan Guaido.

Guaido e deklaroi veten president të përkohshëm vitin e kaluar, por nuk ka arritur ta largojë z. Maduro.

Udhëheqësi i opozitës ka mbështetjen e BE dhe SHBA.

Në njoftimin e tij të hënën të transmetuar në televizionin shtetëror, duke folur për BE, Maduro tha: “Nëse ata nuk mund ta respektojnë Venezuelën, atëherë ata duhet ta lënë atë“.

Ai shtoi: “Një aeroplan mund të huazohet që [Pedrosa] e saj të largohej“. Hapësira ajrore e Venezuelës aktualisht është e mbyllur për shkak të pandemisë koronavirus.

Më herët të hënën, Këshilli Evropian tha që 11 zyrtarët u shtuan në listën e sanksioneve “për shkak të rolit të tyre në akte dhe vendime që dëmtojnë demokracinë dhe shtetin e ligjit në Venezuelë”.

Tani janë 36 zyrtarë të Venezuelës të cilët janë vendosur nën sanksionet e BE-së, tha ai.

Ata që janë shtuar së fundmi në listë përfshijnë Luis Parra, i cili në janar deklaroi se ai, jo Guaido, ishte Kryetari i ligjshëm i asamblesë./oranews