Këta studentë mund të përballen me burg

Këta studentë mund të përballen me burg

Hetuesit ushtarakë në Korenë e Jugut identifikuan një grup prej 12 studentësh në një universitet në Seul, të cilët bënë një përpjekje të koordinuar për të fituar peshë në mënyrë që të ishin të papërshtatshëm për shërbimin ushtarak të detyrueshëm.

Nxënësit e  përfshirë mund të përballen me burg.

Koreja e Jugut ka disa nga rregullat më strikte për shërbimin e detyrueshëm. Çdo i ri duhet të kryejë shërbimin e tij, me përjashtime të dhëna për shumë pak njerëz, siç janë njerëzit me kushte të dobëta ose medalje olimpike.

Ka edhe nga ata që janë gjetur të papërshtatshëm për detyrë aktive, por ende të shëndetshëm sa duhet për të shërbyer në shërbimin civil më pak të kërkuar, duke punuar në punë me pagesë të ulët në stacionet e tubave, parkingjet apo zyrat qeveritare.

Ka disa mënyra për t’u përshtatur në atë kategori (duke përfshirë bërjen e një tatuazhi mjaft të madh që të konsiderohet i papërshtatshëm), por duke fituar peshë shtesë është edhe më popullor.

12 komplotuesit e akuzuar janë të gjithë këngëtarë të muzikës klasike, të cilët kanë marrë diploma nga i njëjti universitet. Me sa duket ata mendonin se do të kishin më shumë kohë për t’u praktikuar nëse qëndronin larg kazermave dhe këshilla të përbashkëta se si t’i arrijnë më mirë qëllimet e tyre në një grup chat. Kjo gjurmë në internet lejoi Administratën Ushtarake të Manpoëer për t’i identifikuar ato.

Sipas zyrtarëve ushtarakë, dy nga 12 këngëtarë kanë përfunduar tashmë programet e tyre alternative të shërbimit, katër të tjerë janë në proces dhe gjashtë janë në pritje të detyrës.