Veseli: Serbinë mund ta ndalin vetëm ata që e ndalën në vitin 1999

Veseli vazhdoi fushatën nëLLap

Fillimi i Ri është orientim i gjithë fuqisë politike, strategjike, financiare, intelektuale e morale drejt zhvillimit ekonomik, drejt një fuqizimi të një ndërmarrësie që është e qëndrueshme është konkurrente .Kështu u ka thënë kryetari i PDK-së, Kadri Veseli simpatizantëve dhe qytetarëve të Podujevës, në fushatën zgjedhore që u mbajt sot në Palestrën e Sporteve “Hakif Zejnullahu”.

Veseli para në një numri të madh të qytetarëve në këtë qytet, tha se ky entuziazëm është kur qytetarët kanë shpresë të madhe për ndryshim. Kreu i PDK-së ka deklaruar  se më shumë se kurrë sot Kosova ka nevojë për zhvillimin ekonomik dhe se ky është synimi i tyre. “‘Fillimi i Ri’ do të jetë një fuqizim i bujqësisë, i fermerëve tanë, i prodhimit të tyre në mënyrë që njerëzit që jetojnë me djersen e ballit të kenë mundës të ndihmojnë familjet e tyre por të ndihmojnë edhe atdheun e tyre duke prodhuar për Kosovën tonë”, tha Veseli.

Kreu i PDK-së ripërsëriti se do të rrisin pagat, pasi siç tha ai, njerëzit kanë nevojë të jetojnë më mirë dhe më dinjitetshëm. Ai theksoi se më 11 qershor Kosova do të vendos se kush do ta udhëheq vendin, derisa pati edhe një porosi për qytetarët e Podujevës. “Duhet të mendojnë se kush mund ta mbroj këtë Kosovë, nuk e keni larg nga këtu, nuk i kemi miq të gjithë, Serbia natë e ditë mendon se si të kthehet në Kosovë, kush mund ta ndal këtë fuqi, e cila ka qenë agresore, dëmtuese kundër popullit tonë, cili lidership mund t’i ndalë ata që dëshirojnë t’i cenojnë fëmijët tanë. Mund t’i ndalin vetëm ata që i kanë ndalë e i kanë thyer në gjysmë kur ka qenë nevoja në qershorin e vitit 1999”, u shpreh Veseli.

Ai tha se një fitore e madhe në Llap do të arrihet edhe në nëntor kur do të mbahen zgjedhjet lokale, ndërsa shfrytëzoi tubimin e sotëm që ta bëjë publik emrin e kandidatit për Podujevën e që është Hajredin Hyseni.Ky i fundit që në këto zgjedhje udhëheq me Shtabin zgjedhor të PDK-së në Llap tha se PDK është parti moderne, e ndryshimeve, e cila garanton siguri dhe zhvillim ekonomik dhe mirëqenie të qytetarëve.Hyseni tha se Fillimi i Ri dhe Kadri Veseli janë garancë e ndryshimit pas zgjedhjeve të 11 qershorit. Fitorja e PDK-së dhe koalicionit, sipas Hysenit është fakt tashmë i kryer.
Në këtë tubim u prezantuan edhe kandidatët nga Podujeva që garojnë për deputetë. Kadri Kastrati, Naim Fetahu, Muhamet Latifi nga PDK-ja si dhe Fadil Fazliu nga Lëvizja për Bashkim./21Media

Back to top button