Në vitet e fundit, hudhrat e zeza janë bërë një hit i kuzhinës, për shkak të shijes së butë dhe vetive antioksiduese që ka më shumë se ato të bardhat.

Bollëku i përbërjeve bioaktive të dobishme për shëndetin i sjell asaj një reputacion si një super-ushqim.

Përveç kësaj, është më e lehtë për t’u tretur dhe trupi tërheq lehtësisht përbërës të shëndetshëm prej tij.

Në Azi, ky ushqim është prodhuar prej kohësh natyrshëm, nga fermentimi në temperatura të larta.

Procesi që zgjat për një muaj rrit vetitë shëruese të hudhrës dhe rezultati është një shije aromatike.

Ngjyra, por edhe shija dhe aroma e saj janë veçanërisht tërheqëse për kuzhinierët në të gjithë botën, të cilët gjithnjë e më shumë po eksperimentojnë në një shumëllojshmëri gatimesh – madje edhe në ëmbëlsira, pije dhe kokteje pasi nuk ka erë të neveritshme.

Shurupi përgatitet nga hudhra, shtohet në pjatat me peshk, mish dhe perime, kombinohet me çokollatë në ëmbëlsira.