Dobitë shëndetësore të karrotës për sy

Dobitë shëndetësore të karrotës për sy

Ky ushqim është me pak kalori dhe nuk përmban aspak yndyrë. Por, mund të ju ofrojnë doza të larta me vitaminë A dhe antiokside tjera.

Karrotat janë të jashtëzakonshme për sy dhe kjo duke ju falënderuar prezencës të sasisë së madhe me beta karotene e cila në mëlçi më pas shndërrohet në vitaminë A.

Kjo vitaminë më pas në retinë shndërrohet në rhodopsin, një pigment i purpurt i domosdoshëm për pamje gjatë natës.

Gjithashtu mbron kundër problemeve të syve siç janë glaukoma, degjenerimi makular dhe kataraktit.

Një studim ka vërtetuar se konsumi i beta karotene zvogëlon rrezikun e degjenrimit makular për 40%.