Frut që përmbanë shumë vitamina

Frut që përmbanë shumë vitamina

Pjepri është frut që rritet në verë, plot shije, lëng dhe aromë, por edhe me veti kuruese që nuk i keni ditur më parë.

Ky frut që është një nga frutat më freskues të verës ka shumë varietete, por vlerat ushqyese nuk ndryshojnë shumë mes llojeve të ndryshme. Pjepri është i pasur me ujë, sheqer natyral, ka pak kalori dhe shumë vitamina dhe mirale që janë të shëndetshme për organizmin e çdo moshe.

Vitaminat që më së tepërmi përmban ky frut janë vitamina A, vitamina PP, Vitamina C dhe më pak vitamina B1 dhe B2.

Pjepri është burim i fosforit, kaliumit, sodiumit, kalciumit, por gjithashtu është i pasur me fibra, proteina dh yndyrna të gjitha të shëndetshme pasi janë natyrale dhe jo të shtuara.

Vlerat e këtij fruti janë:

Lufton kancerin, rrit sistemin imunitar, lufton diabetin, lufton artritin, ndihmon në tretjen e ushqimit, mban sytë shëndetshëm, ndihmë për lëkurën, lufton stresin.