Loxha: Thelbi i mosfunksionimit të sistemit të drejtësisë është faktori “njeri”.-Haxhiu: Nuk do të ketë përfshirje të qeverisë në grupin e ekspertëve

Loxha: Thelbi i mosfunksionimit të sistemit të drejtësisë është faktori “njeri”.-Haxhiu: Nuk do të ketë përfshirje të qeverisë në grupin e ekspertëve

Procesi i vettingut për gjyqtarët e prokurorët e Kosovës nuk duhet të shihet si hakmarrje, por si angazhim i duhur dhe i domosdoshëm për shtetin e së drejtës.  Kështu u tha në tryezën me temën “Vettingu në Kosovë-si të implementohet një proces i tillë në mënyrë që të sigurohet pavarësi e plotë e sistemit të drejtësisë”, të organizuar nga Grupi për Studime Politike dhe Juridike../21Media