Gjithçka është e butë dhe e rrumbullakët me sedilje rozë, ka shumë pajisje shtesë që padyshim janë rozë. Tingëllon si ëndërr e një vajze të vogël, apo jo? Epo, në këtë rast, gjithçka është shumë reale.

Dodge La Femme e vitit 1956 tërheq vëmendjen me modelin e saj rozë e cila ka kuptim të plotë pasi ishte krijuar dhe tregtuar veçanërisht për gratë, transmeton rtv21.tv.

Duke bërë makinën, Dodge ishte i vëmendshëm për çdo detaj të vogël, duke e kompletuar makinën me pajisje të tilla si një çadër rozë, një çantë rozë dhe një mbajtëse buzëkuqi.

Përkundër gjithë marketingut, gratë nuk nxituan t’i merrnin ato. Në vend të kësaj, veturat e vogla të trishtuara qëndruan në dyqanet duke mbledhur pluhur. Prandaj, Dodge kaloi nga aksesorët rozë me modelin e vitit të ardhshëm.

Kjo nuk i ndaloi ata të instalonin një qilim të ndritshëm rozë, të mos përdornin bojë livandoje për të brendshme që të mos distancoheshin shumë nga modeli origjinal femëror.

Por, megjithë çanta, sendet e tjera si çadrat dhe mushabat qëndruan. Ndoshta kjo ka kontribuar që modeli i vitit 1956 të mos shitet gjithashtu. Vetëm 1,500 vetura u larguan nga sallat e ekspozitës ndërsa pjesa tjetër mbeti duke mbledhur pluhur.

Çanta nga modeli origjinal u krijua për të pasur një mbajtëse speciale në pjesën e prapme të sediljes së përparme.

Ky eksperiment i vogël i bëri tregtarët të rimendojnë strategjitë e bazuara në gjini dhe të ndalojnë përfundimisht të mbështeten tek ajo kur bëhet fjalë për blerje të tilla thelbësore si makinat./21Media