Moment prekës kur nëna e ndanë foshnjen nga gjiri

Moment prekës kur nëna e ndanë foshnjen nga gjiri

Ushqyerja e foshnjave me gji rekomandohet jo vetëm nga mjekët,  por kohëve të fundit një fushatë të tillë kanë nisur edhe të famshmit.

Ndërkohë në internet është bërë virale një video e një infermiereje e cila kishte incizuar herën e fundit kur po e ushqente me gji vajzën e saj dy vjeçare. Pas atij momenti infermjerja braziliane

Maya Vorderstrasse kishte vendosur që të ia ndërpriste për gjithmonë gjidhënjen vogëlushes.

Edhe më të prekshme këto çaste i bën fotografia e Hazel kur për herë të parë kishte ushqyer me gji beben e saj të posalindur para dy vjetësh, shkruan rtv21.tv.

Ndërsa përmes një postimi në Instagram ajo ka shprehur gjithë ndjenjat e veta, ku ka thënë se ndarja nga gjiri e së bijës do ta bën atë më të pavarur megjithatë sipas saj është një gjë shumë e vështirë për nënën të merret ky hap.

“Unë nuk e dija se një person mund të ndihej kaq krenar dhe i prishur në të njëjtën kohë, tani unë jam një rrëmujë hormonale, emocionale dhe mendore.
Ngritja e krahut tim në këtë foto ishte shumë e vështirë për mua ashtu siç kisha për të luftuar me lotët e pakontrolluar: kjo foto do të thoshte se kurrë nuk do të ushqeja ndonjëherë Hazelin tim. Unë kam qenë infermierë për kaq shumë kohë, që unë nuk e di se çfarë është si të mos jesh infermiere më.
Teksa shikoja pas kamerës, Tim po qante sikur kurrë nuk e kisha parë atë të qante më parë. Isha ngushëllimi i saj, vendi i saj i sigurt dhe shpresoj se ajo më ndjen ende në këtë mënyrë. Nga 2 vjeç, më në fund ka një krevat në një dhomë gjumi të përbashkët me motrën e saj. Blerë Hazel shtratin e saj të parë, përdornin ndonjë zbavitje që mund të vinim, snacks dhe lodra të reja për të mbajtur mendjen e saj nga ajo…. Mbyllja e një kapitulli është e dhimbshme, por shpresoj që ky sezon i ri i jetës sonë të jetë i veçantë në mënyrën e vet. Nëpërmjet këtij hapi të maturimit ajo jo vetëm që do të rritet më e pavarur, por edhe unë do të marr një pushim shumë të nevojshëm. Kur ajo pinte pikat e fundit për herë të i thashë Timit (burrit): “Kam bërë më të mirën time”. Ai më përqafoi dhe u përgjigj: “Jo. Ti bëre më të mirën, sepse ti i jepte gjithçka “. Unë e dua familjen time dhe jam kaq mirënjohës për momente të tilla të veçanta dhe të paharrueshme si këto. 💛”, ka shkruar ndër tjerash Maya në Instagram./21Media

 

View this post on Instagram

 

The first and last time my precious Hazel ever nursed. I didn’t know that one person could feel so proud and so broken at the same time, right now I am a hormonal, emotional, and mental mess. Raising my arm in this picture was very difficult for me as I had to fight through uncontrollable tears: this picture meant that I would never breastfeed my Hazel ever again. I have been nursing for so long, that I don’t know what it’s like to not nurse anymore. As I looked behind the camera, Tim is crying like I had never seen him cry before, like seriously, a deep gut cry. I was her comfort, her safe place, and I hope she still finds me that way. A month shy of 2 years old, she finally has a bed in a shared bedroom with her sister. We bought Hazel her first bed, used any distraction we could come up with, snacks and new toys to keep her mind off of it. Tim has taken over bedtime completely, including all nighttime wakings. We are on our third day, and every day gets a little bit easier. The guilt I feel for not putting her to bed is so intense and I can’t wait to go back to it once she doesn’t ask to nurse anymore. Closing a chapter is painful, but I am hopeful that this new season of our lives will also be special in its own way. Through this maturation step she will not only grow more independent, but I will get a much needed break. She unlatched for the last time and sobbingly I said to Tim: “I did my best”. He hugged me and responded with: “No. You did THE best, because you gave her your all”. I love my family and am so thankful for such special and unforgettable moments like these. 💛 *my lazy boob has no clue about what’s going on, but thoughts and prayers are accepted for my good one, I really think it might explode🤱🏻 **thank you Tim, for insisting on filming this, I will treasure this forever.🤳🏼👩‍👧

A post shared by Maya Vorderstrasse (@mayavorderstrasse) on