Një orë xhepi e dhuruar nga një ish-president i SHBA-ve u vodh nga një tregtar antik në Londër dhe pronarët “shumë të dëshpëruar” duan që ajo të kthehet.

Ora ka një vlerë prej rreth 22,800 deri në 26,860 dollarë.

Të shtunën pasdite, një burrë hyri në dyqanin antik në Islington me maskë si blerës i një vazo, sipas një njoftimi për shtyp të së martës nga Shërbimi Policor Metropolitane i Londrës.

Por, kur ai kërkoi të blinte vazon, pagesa e tij u refuzua. Ndërsa punëtori ishte i zënë duke e kthyer atë në vendin e saj, policia beson se burri hapi një vitrinë dhe mori orën e xhepit prej ari 14 karat, transmeton rtv21.tv.

Policia thotë se ora xhepi ishte një dhuratë për një marinar britanik nga Woodrow Wilson, i cili shërbeu si presidenti i 28-të i SHBA-ve nga 1913 deri në 1921.

Fotografitë e orës nga policia tregojnë Vulën e Madhe të Shteteve të Bashkuara të gdhendura në pjesën e përparme.

Një mesazh nga Wilson është gdhendur në pjesën e pasme, duke falënderuar marrësin për shpëtimin e tij të ekuipazhit të një anijeje amerikane./21Media