Transgjitnorët më të popullarizuar

Transgjitnorët më të popullarizuar

Ri-caktimi i gjinisë është një transformim i ndryshueshëm i jetës. Ky ndryshim kërkon guxim dhe mbështetje të madhe nga familja, miqtë dhe të dashurit.

Por i gjithë ky proces është shumë më i vështirë kur je një personazh i famshëm dhe kur ka gjithmonë mijëra njerëz që ju gjykojnë, transmeton rtv21.tv.

Balian Buschbaum është një ish portier gjerman i njohur më parë si Yvonne Buschbaum, i cili u bë kampion gjerman për kërcim me shkop në 1999  dhe ishte mbajtësi i rekordeve. Në nëntor 2007 Buschbaum njoftoi se po largohej nga sporti për shkak të një dëmtimi të vazhdueshëm dhe se dëshironte të fillonte procedurën e ri-caktimit të gjinisë.

Tani Balian është autor më i shitur, folës motivues, trajner i jetës dhe një burrë i lumtur – duke dëshmuar me historinë e tij të suksesshme të transformimit, se njerëzit transgjinorë nuk janë ndryshe nga të tjerët.

Geena Rocero është një supermodele e Amerikës Filipine, një avokat transgjinor dhe themelues i kompanisë së prodhimit të mediave. Ajo flet për drejtësi, barazi dhe të drejta transgjinore. Para se të dilte Geena Rocero, bota e njihte atë si një model të suksesshëm. Tani ajo është një fytyrë e lëvizjes LGBTQIA për të drejtat e komunitetit.

Geena shprehu se ajo vazhdoi përpara për veten sepse donte të frymëzonte transgjinorët e tjerë për të jetuar më lehtë dhe të mos ndihen të turpëruar.

Alexandra Billings është një aktore e suksesshme në skenën dhe ekranet amerikane. Ajo është një këngëtare fituese e çmimeve, një profesore e respektuar e teatrit dhe një aktiviste e AIDS dhe LGBT. Billings është gjithashtu një nga disa aktoret që luajti një karakter transgjinor në televizion, duke u shfaqur në “Anatominë e Grey”, “dhe “Transparencë”.

Përgjatë disa viteve Alexandra mëson tolerancën dhe thekson se njerëzit në përgjithësi nuk i përkasin asnjë kategorie, të gjithë njerëzit i përkasin një race – racës njerëzore.

Conchita Wurst i njohur gjithashtu si Thomas Neuwirth, është një personazh skenik. Pasi fitoi në Eurovision Song Contest 2014, ajo u bë një ndikuese e madhe dhe një personalitet mediatik, duke sjellë tema të rëndësishme LGBT në nivelin ndërkombëtar.

Conchita ka mbajtur fjalime të fuqishme për të drejtat e barabarta dhe bashkësitë ndërkombëtare tolerante në konferencat e BE. Ajo gjithashtu ka mbështetur lëvizjet e të drejtave të minoriteteve./21Media