Një formë e re e gripit që ka potencialin për t’u bërë pandemi është identifikuar në Kinë nga shkencëtarët.

Ky grip u shfaq së fundmi dhe bartet nga derrat, por mund të infektojnë edhe njerëzit, shkruan rtv21.tv.

Studiuesit janë të shqetësuar se ai mund të pësojë mutacion, në mënyrë që të mund të përhapet lehtësisht nga personi në person, dhe të shkaktojë një shpërthim global.

Ata thonë se ka “të gjitha shenjat” e të qenit shumë i përshtatur për të infektuar njerëzit – dhe ka nevojë për monitorim të afërt.

Ndërsa, njerëzit mund të kenë pak ose aspak imunitet ndaj virusit.

Shkencëtarët shkruajnë në revistën Procedura e Akademisë Kombëtare të Shkencave se masat për të kontrolluar virusin te derrat, dhe monitorimi i ngushtë i punonjësve të industrisë së derrave, duhet të zbatohen me shpejtësi./21Media