Deklarata të presidentit serb në takim me abasadorin amerikan në Serbi, Kyle Scott

Deklarata të presidentit serb në takim me abasadorin amerikan në Serbi, Kyle Scott

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi sot në takim me ambasadorin amerikan Kyle Scott se vendi i tij është i gatshëm të vazhdojë dialogun nëse Prishtina tërheq vendimin për taksat serbe.

Duke folur rreth të ardhmes së dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës dhe situatës në rajon, Vuçiq theksoi se duke mos përmbushur kushtet e vetme nga Marrëveshja e Brukselit, përkatësisht formimi i asociacionit, miratimi i platformës për negociata, formimi i Ushtrisë së Kosovës dhe futja e taksave mbi mallrat nga Serbia, Prishtina hoqi dialogun.