Vuçiq:"Nga këndvështrimi i amerikanëve,dy shtete të pavarura po marrin pjesë në negociata"

Vuçiq:”Nga këndvështrimi i amerikanëve,dy shtete të pavarura po marrin pjesë në negociata”

Serbia është në gjendje të hedhë poshtë bisedimet, ka thënë Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, me rastin e njoftimit të Grenel se ai do ta mbajë takimin në 2 shtator në Uashington.

“Serbia nuk është në atë pozitë, por nuk do të ishte mirë nëse është në gjendje t’i refuzojë bisedimet. Pse Grenel përdori termin “negociata” është një pyetje për Grenelin.

“Ne po marrim pjesë në bisedime, temat janë ekonomike, kjo është e rëndësishme për ne dhe kjo është temë e mirë ”, thotë Vuçiq.

“Një ditë tjetër, ata thanë se mbështesin negociatat nën kujdesin e BE. Por unë nuk duhet të hyj në marrëdhëniet e tyre. Ne jemi shumë të vegjël për të qenë në gjendje ta lejojmë këtë,” tha Vuçiq.

Nga këndvështrimi i amerikanëve, dy shtete të pavarura po marrin pjesë në negociata, ka thënë Vuçiq, dhe ka shtuar se “kjo është se si Brukseli na shikon”.

“Gjermania është aq superiore në BE,” shtoi ai.

Shqiptarët vijnë në bisedime për disa arsye, thotë Vuçiq.

Vuçiq paralajmëron për mundësinë e shqiptarëve të Kosovës të provokojnë në tokë, siç është hyrja e sotme në pronën e Manastirit të Deçanit.

Ai theksoi se qëllimi i Prishtinës nuk është liria e fluksit të kapitalit, mallrave dhe shërbimeve, por vetëm arritja e një zgjidhje përfundimtare pa negociata, dhe kjo është njohja e pavarësisë.

Vuçiq tha që nuk kishte dyshim se do të kishte më shumë provokime nga ana e tyre në terren.

Ai kujtoi se ata (shqipëtarët-vrejtja jonë) e pushtuan përsëri zonën e mbrojtur të manastirit të Deçanit.:

“Ata erdhën atje me makina për të ndërtuar autostradën, pavarësisht vendimit të gjykatave të tyre. Dikujt nuk iu intereson manastiri dhe vendimet e gjykatave të tyre. Këto janë gjëra që sjellin shqetësim dhe ankth shtesë. “Ne do të luftojmë kundër kësaj në çdo vend,” nënvizoi ai.

Serbia dëshiron të arrijë paqen duke e armatosur veten, thotë ai.

I pyetur se si ka komentuar faktin që shqiptarët gjithashtu kanë blerë drone si ato në SH.B.A., Vuçiq tha si i ftuar në TV Pink se ato nuk janë shumë të ngjashme me ato që kemi blerë, pasi ato janë zbulimi i tyre dhe zbulimi ynë luftarak, dhe se Shqipërisë ata avion nuk do t’i arrijnë deri në fund të vitit 2022.

“Dhe çfarë do të kemi ne, Serbia,deri në fund të vitit 2022…?”, përfundoi Vuçiq në një Tv të Beogradit./21 Media