Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq në një konferencë për media pas seancës qeveritare në të cilën mori pjesë, tha se  i informoi anëtarët e Qeverisë së Serbisë për rrjedhën e dialogut me Prishtinën dhe se ai u “tregoi atyre se Serbia nuk mund të pranojë qëndrimin e Prishtinës se do të formojë Asociacionin e Komunave Serbe pas njohjes së pavarësisë”.

Gjithashtu, Vuciç theksoi se anëtarëve të qeverisë u tregoi faktin që siç tha ai “Serbia nuk mund të pranonte që përfaqësuesit e institucioneve të Prishtinës nuk i përmbushnin detyrimet e tyre nga marrëveshjet e nënshkruara më parë, por tha se ishte e rëndësishme që Beogradi të njihte pavarësinë. Kosova, dhe se ata më pas do të formojnë Asociacionin e Komunave Serbe”, ka thënë për Tanujg.