Skënderbeu është bërë motivim dhe simbol i Evropës

Skënderbeu është bërë motivim dhe simbol i Evropës

Vula e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut ruhet në Muzeun Kombëtar të Danimarkës.

Mendohet se kjo vulë ishte krijuar në kohën kur Skënderbeu është emëruar kryekomandant i kryqëzatës së koalicionit evropian në vitin 1463.

Skënderbeu përveç që kishte mbrojtur Evropën nga perandoria osmane për 25 vjet, më vonë ishte bërë edhe motivim dhe simbol i Evropës.