Funksioni i ri është ende në versionin beta

Funksioni i ri është ende në versionin beta

Ashtu si të gjitha shërbimet në internet, WhatsApp është gjithashtu i prekshëm ndaj spamit, por kompania tani po teston një metodë të re që do të kapërcejë këtë problem.

Detektimi i spamit në WhatsApp është një sfidë për vetë kompaninë. Meqenëse shërbimi ka enkriptimin end-to-end, kjo do të thotë se kompania nuk mund të lexojë mesazhet që qarkullojnë në shërbim. Ajo që mund të bëjë WhatsApp është të zbulojë sa herë që mesazhi ndahet dhe kush qëndron pas tij.

Sipas WhatsAppen.com, WhatsApp po teston funksionin për përdorues, i cili duhet të përcaktojë numrin e mesazheve të spam që dërgohen. Përdoruesit do të marrin një paralajmërim nëse shfaqet një mesazh spam. Në këtë mënyrë, përdoruesit nuk priten të përcaktojnë mesazhin e përmendur.

Funksioni i ri është ende në versionin beta, por pritet të jetë shumë shpejt në dispozicion për të gjithë.