WikiLeaks ka treguar se Assange do të qëndrojë si botues i grupit

WikiLeaks ka treguar se Assange do të qëndrojë si botues i grupit

WikiLeaks të mërkurën zëvendësoi Julian Assange si kryeredaktor me Kristinn Hrafnsson.

“Unë dënoj trajtimin e Julian Assange që çon në rolin tim të ri,” tha Hrafnsson, siç raportoi Daily Dot.

“E mirëpres rastin për të siguruar vazhdimin e punës së rëndësishme bazuar në idealet e WikiLeaks”, citohet të ketë thënë kryeredaktori i ri i platformës që dridhi qeveritë botërore me të dhënat sekrete të publikuara mbi operacionet ushtarake në Lindje të Mesme.

Organizata u themelua dhe është drejtuar për më shumë se një dekadë nga Assange, por australiani me flokë të argjendtë që u izolua në mbrojtje ligjore në Ambasadën e Ekuadorit në Londër që nga viti 2012.

Assange kishte ndërprerë komunikimet e tij me presidentin e ri të Ekuadorit, Lenin Moreno, në mars të këtij viti, dhe ka edhe debat mbi atë nëse Ekuadorit do të vazhdojë të mbrojë Assange apo jo. Ai kërkohet nën disa vepra penale ndër to dhunime seksuale.