Mbështetja për Windows 7 do të skadojë për më pak se 100 ditë

Mbështetja për Windows 7 do të skadojë për më pak se 100 ditë

Windows 10 ka qenë sistemi më i popullarizuar i funksionimit të desktopit për disa kohë, dhe së fundmi është njoftuar se ka arritur në 900 milionë instalime. Nga ana tjetër, Windows 7 është ende pengesa më e madhe për Microsoft.

Jo vetëm që Windows 7 është sistemi i dytë më i popullarizuar i funksionimit të PC, por po afron edhe në fundin e datës së mbështetjes, e cila e detyron Microsoft-in të bindë përdoruesit që të azhurnojnë në versionin më të ri të Windows.

Përdoruesit tani kanë 99 ditë për të instaluar Windows 8.1 ose Windows 10 (ose të kalojnë në një platformë tjetër).

Mundësia e rekomanduar e Microsoft-it, natyrisht, është Windows 10. Sidoqoftë, migrimi i përdoruesve nga Windows 7 në Windows 10 është një punë shumë më e vështirë për shkak të statusit që ka Windows 7.

Windows 7 është përshkruar shpesh si sistemi i fundit operativ për të ofruar një përvojë tradicionale të Windows, pa dyqan dhe detaje të tjera moderne. Konsumatorët që duan një Windows të thjeshtë, nuk e kanë problem të qëndrojnë në Windows 7 edhe kur mbështetja OS të ndalet.

Microsoft sigurisht që nuk e pëlqen këtë dhe kompania së bashku me ekspertë të sigurisë, theksojnë se ata, sistemet e të cilëve mbesin në Windows 7 do të jenë të prekshëm nga defektet dhe do të jetë i pamundur instalimi i azhurnimeve të sigurisë.