Disa nga zakonet më të çuditshme të martesave nëpër botë

Disa nga zakonet më të çuditshme të martesave nëpër botë

Zakonet dhe traditat e martesave janë të ndryshme thuajse për çdo vend, por në disa vende këto tradita rezultojnë të jenë disi më të veçanta.

Për shembull, në Filipine, në momenn që djali kërkon dorën e vajzës tek familja e saj ai duhet të bëjë edhe disa punë shtëpie për t’i treguar prindërve të nuses së ardhshme se ai është në gjendje të kujdeset për vajzën.


Ndërsa në Sudan, vajza që do të lërë shtëpinë për të shkuar tek burri konsiderohet si një humbje ekonomike. Për këtë arsye dhëndri duhet të kompensojë këtë “humbje” me katër lopë.


Në Kinë, data e martesës nuk vendoset kurrë në qoftë se çifti nuk konsultohet paraprakisht me astrologun për të kuptuar se kush ditë sjell më shumë fat për ta.


Në Suedi, babai i nuses vendos një monedhë argjendi në këpucën e majtë të vajzës, ndërsa nëna vendos një monedhë floriri në këpucën e djathtë. Ky rit përfaqëson një lloj garancie që çifti të vendos për të ardhura.