Shumë shpejtë ajo mund të jetë një sëmundje e shërueshme

Shumë shpejtë ajo mund të jetë një sëmundje e shërueshme

Katër lloje të medikamenteve ishin testuar në pacientët e Republikës Demokratike të Kongos, ku pati një shpërndarje të madhe të këtij virusi.

Më shumë se 90% e të infektuarve mund të mbijetojnë nëse trajtohen herët me medikamentet më efektikve, sipas zyrtarëve të shëndetit, përcjell rtv21.tv

Këto medikamente tani do të përdoren për të trajtuar të gjithë pacientët me këtë virus në Republikën Demokratike të Kongos.

Të martën, dy persona të shëruar nga virusi Ebola pas përdorimit të medikamenteve eksperimentale u lëshuan në shtëpi.

Intituti Kombëtar Amerikan për Alergji dhe Sëmundje Ngjitëse, i cili ishte bashkësponzorues i këtij eksperimenti, tha se rezultatet junë një lajm shumë i mirë për luftën kundër Ebolas./21Media