Katër kocka të gjetura në një plazh në Isle of Wight, në brigjet jugore të Anglisë, i përkasin një specie të re të dinosaurit theropod, grupi që përfshin Tyrannosaurus rex, thonë studiuesit në Universitetin e Southampton.

Dinosauri i ri, i cili është emëruar Vectaerovenator inopinatus, ka jetuar në periudhën Kretace 115 milionë vjet më parë dhe u vlerësua të ketë qenë deri në katër metra i gjatë, thanë paleontologët, përcjell portali rtv21.tv

Një nga gjetësit, Robin Ward, një gjahtar i rregullt i fosileve nga Stratford-upon-Avon në Anglinë qendrore, tha: “Gëzimi për gjetjen e eshtrave që zbuluam ishte absolutisht fantastik.”

“Unë mendova se ishin të veçantë dhe kështu i morëm ata kur vizituam Muzeun Isle Dinosaur,” tha ai. “Ata menjëherë e dinin se këto ishin diçka e rrallë dhe pyetën nëse mund t’i dhuronim në muze për t’u hulumtuar plotësisht.”/21Media