Zelensky takohet me ushtarë dhe ukrainas të zhvendosur në rajonin e Zaporizhzhia

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky u takua me ushtarë në vijën e frontit dhe ukrainas të zhvendosur brenda vendit gjatë një udhëtimi në rajonin e Zaporizhzhia të dielën. 

Zelensky “vizitoi pozicionet e vijës së parë të ushtrisë ukrainase”, duke shfrytëzuar rastin për t’u njohur me “situatën operacionale në vijën e parë të mbrojtjes”, thuhet në një deklaratë nga Presidenca ukrainase. 

Presidenti foli me ushtarët, duke i dhuruar çmime shtetërore dhe duke i falënderuar për shërbimin e tyre, thuhet në deklaratë.

“Dua t’ju falënderoj për punën tuaj të madhe, për shërbimin tuaj, që na mbroni të gjithë ne, shtetin tonë. Unë u jam mirënjohës të gjithëve. Dua t’ju uroj ju dhe familjet tuaja shëndet të mirë. Kujdesuni për veten,” i tha Zelensky ushtarëve të vijës së parë.

Ai gjithashtu bëri një udhëtim në një sanatorium ku ukrainasit e zhvendosur brenda vendit, të detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre, kanë marrë strehim dhe kujdes mjekësor, sipas një deklarate të veçantë nga Presidenca ukrainase./21Media

Back to top button