Ja përse ndodhë shtimi dhe humbja e përnjëhershme e peshës

Ja përse ndodhë shtimi dhe humbja e përnjëhershme e peshës

Ju merrni disa kile të tepërta herë pas here papritmas, por nuk keni ngrënë ushqime me kalori. Këta kilogramë shpejt zhduken, dhe pyesni veten se nga kanë ardhur.

Këto janë gabimet që bëjmë në dietë, të cilat mund të rrisin shifrën në peshore

Keni marrë shumë natrium

Shikoni sasinë e kripës që keni marrë në kohët e fundit. Ju shtoni peshë, pasi trupi nuk zgjidh ujin e tepërt në mënyrë të natyrshme. Në këtë rast, nëse tashmë dëshironi të hani ushqime të kripura, duhet të pini më shumë ujë. Kjo do t’ju ndihmojë të lironi natriumin nga trupi dhe të zvogëloni konsumin e kripës.

Organizmi nuk e tret ushqimin në masë të duhur

Nëse jeni duke konsumuar ushqim jo të shëndetshëm, është e logjikshme që kilogramët tuaj të ruhen. Në këtë rast, gjeni një dietë që stimulon punën e rregullt të zorrës së trashë, si dhe aktivitetin fizik përkatës që ju pret.

Keni konsumuar shumë karbohidrate

Karbohidratet janë të rëndësishme dhe të mira për organizmin tuaj, por nëse tejkaloni një vakt ditor, kjo do të rezultojë me kolesterolin e ngritur dhe ruajtjen e lëngjeve në trup.