Poezi nga shkrimtari i njohur shqiptar

Ismail Kadare është shkrimtar dhe autor këngësh shumë i njohur shqiptar. Ai u lind në qytetin e Gjirokastrës më 28 janar të vitit 1936.

Kadare është një nga shkrimtarët më gjenialë bashkëkohorë, disa herë i nominuar për çmimin “Nobel” në letërsi. Ai shquhet për novela, romane, por ka botuar edhe vëllime me poezi./21Media

ZHURMË E SHIUT

Zhurme e shiut ne pullaze
Vjeshtes s’ka te sosur;
Si mendim i dashurise
Kur te ka brengosur.

Shiu vec te ve ne gjume
Ererat kur fryjne…
Po mendim i dashurise
s’te le te mbyllsh syte.