Zuckerberg njofton se Meta do të shkurtojë 10 mijë vende pune

Meta, e cila zotëron Facebook, Instagram dhe WhatsApp, ka njoftuar se do të shkurtojë 10,000 vende pune.

Kjo vjen disa muaj pasi gjigandi i teknologjisë pushoi nga puna 11,000 punonjës në nëntor 2022 .

Shefi ekzekutiv i Meta Mark Zuckerberg tha se shkurtimet do të ishin “të vështira” dhe ishin pjesë e një “viti ristrukturimi”.

Përveç humbjes së 10,000 vendeve të punës, 5,000 role të hapura në kompani do të mbeten të paplotësuara.
Zuckerberg i tha stafit se ekipi i rekrutimit do të ishte një nga ata që do të prekeshin të parët nga shkurtimet.

“Ne do t’i bëjmë të ditur anëtarët e ekipit të rekrutimit nesër nëse janë të ndikuar,” tha ai në një memo të martën.
“Ne presim të shpallim ristrukturime dhe pushime nga puna në grupet tona të teknologjisë në fund të prillit 2023, dhe më pas grupet tona të biznesit në fund të majit 2023.

“Në një numër të vogël rastesh, mund të kalojë deri në fund të vitit për të përfunduar këto ndryshime.

“Afatet tona kohore për ekipet ndërkombëtare gjithashtu do të duken të ndryshme dhe drejtuesit vendas do të vazhdojnë me më shumë detaje.”/21Media

Back to top button