Presidenti i Këshillit Evropian Charles Michel dhe presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, ndalen sot në Ankara të Turqisë, në lidhje me dialogun dypalësh.

Pritet që gjatë vizitës, të dy zyrtarët e lartë t’i tregojnë presidentit Erdogan kushtet e bllokut për përmirësimin e marrëdhënieve pas uljes së tensioneve.

Nëse vendet e bllokut kërkojnë një qëndrim strikt ndaj Turqisë në rrugën e saj evropiane dhe plotësimin e kushteve, Ankaraja zyrtare pret nga BE një përgjigje në lidhje me refugjatët sirianë të bllokuar në kufi.