Poezi nga Shën Tereza

Poezi nga Shën Tereza

Shën Tereza, emri i plotë i së cilës është Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, ka lindur më 26 gusht të vitit 1910, në Shkup. Ishte humaniste e njohur shqiptare, fituese e çmimit Nobel për Paqen, kurse me 19 tetor të vitit 2003 ishte shpallur e bekuar nga Vatikani. Shën Tereza ka vdekur më 5 shtator të vitit 1997 në Kalkuta të Indisë. /21Media 

Jep çka ke më të mirë…

Njeriu është i paarsyeshëm, i palogjikshëm,
egoist
nuk ka rëndësi, duaje.

Po bëre mirë, do të të veshin qëllime
dytësore egoiste
s’ka rëndësi, bëj mirë.

Po realizove objektivat e tua, do
të gjesh miq të rremë dhe armiq të vërtetë
s’ka rëndësi, realizoji.

E miran që bën do të harrohet nesër
s’ka rëndësi, bëj mirë.

Ndershmëria dhe  sinqeriteti të bëjnë të lëndueshëm
s’ka rëndësi, ji i sinqerte dhe i ndershëm.

Ajo që për vite ke ndërtuar mund në një çast të prishet
s’ka rëndësi, ndërto.
Nëse ndihmon njerëzit, do të lodhesh
s’ka rëndësi, ndihmoji.

Jepi botës çka ke më të mirë, e do të zënë me shqelma
s’ka rëndësi, jep… çka ke më të mirë.