Ajo me programim merret që nga mosha gjashtë vjeçare

Ajo me programim merret që nga mosha gjashtë vjeçare

Samaira Mehta është një 10-vjeçare që ka arritur të tërheqë një numër të madh ndjekësish të zhvillimit të saj si një progamere në jetën e saj të re.

Vajza është gjithashtu themeluese dhe drejtore ekzekutive e CoderBunnyz, e cila tërhoqi vëmendjen e shumë mediave botërore dhe atyre që i ofruan asaj të mbante një seri leksionesh. Ajo merret me programim që nga mosha gjashtë vjeçare.

E gjitha filloi kur ajo ishte vetëm tetë vjeç dhe krijoi lojën CoderBunnyz që është menduar për fëmijët që duan të mësojnë të programojnë. Falë lojës që ajo krijoi, Mehte fitoi vendin e dytë dhe mori çmimin prej 2,500 dollarësh.

Kjo tërhoqi vëmendjen e Cartoon Network, i cili është në kërkim për vajzat e reja dhe të talentuara, të cilat do të bartin titullin e vajzave Powerpuff në filmat vizatimor, dhe kur ajo u shfaq në një nga videot e tyre, gjërat filluan të shkojnë në drejtimin e duhur.

Tregimi i saj u përhap në media dhe filloi të shiste lojën e saj në Amazon.

“Ne kemi shitur 1,000 kuti, që është pak më shumë se 35,000 dollarë, dhe loja është në treg për vetëm një vit,” tha ajo për Business Insider. Sot, me ndihmën e lojës, ajo ndihmon kolegët e saj të mësojnë të programojnë, por nuk e ka ndërmend të ndalojë. Ai nisi iniciativën “Po, 1 miliardë fëmijë mund të programojnë”, e cila u lejon njerëzve të dhurojnë lojëra për shkolla dhe gjithashtu ka nisur punëtori ku fëmijët nga këto shkolla ndihmojnë për të mësuar se si të përdorin lojën.

Në fillim të këtij viti shkollor, 106 shkolla tashmë e kishin përdorur këtë lojë, por Mehta kaloi në një vazhdim – një lojë që do t’i ndihmonte fëmijët të mësonin të programonin. Loja quhet CoderMindz dhe fëmijët do të mësojnë bazat e inteligjencës artificiale dhe të aplikojnë për krijimin e robotëve.