2 persona ikin nga burgu, hapën një vrimë në murin e qelisë

Dy të burgosur në një burg të Virxhinias përdorën mjete të bëra në mënyrë primitive për të krijuar një vrimë në murin e qelisë së tyre dhe për t’u arratisur, por disa orë më vonë u gjeten në një restorant aty pranë.

Autoritetet zbuluan dy burrat, të moshave 37 dhe 43, të arratisur nga qelia e tyre në aneksin e burgut të Newport News gjatë një numërimi rutinë të personave të hënën në mbrëmje, sipas një deklarate nga Zyra e Sherifit të Newport News.

Një hetim paraprak zbuloi se burrat shfrytëzuan një dobësi në dizajnin e ndërtimit të burgut dhe përdorën mjete të bëra nga një furçë dhëmbësh dhe një objekt metalik për të hyrë në shufrat e armaturës midis mureve – dhe më pas përdorën armaturën për të vazhduar arratisjen e tyre, thuhet në deklaratë. Pasi u arratisën nga qelia e tyre, ata u ngjitën në një mur mbajtës rreth burgut.

Autoritetet kishin kërkuar ndihmën e publikut për të gjetur burrat dhe ata u arrestuan përsëri të martën herët në një IHOP në Hampton kur klientët e tjerë thirrën policinë.

Zyra e sherifit tha se po punojnë për të ndihmuar në parandalimin e arratisjeve të mëtejshme.

Një burrë, i cili jeton në Hampton, kishte qenë në paraburgim me akuza që përfshinin shpërfillje të gjykatës dhe shkelje të provës.

Një tjetër, një banor i Gloucester-it, po mbahej nën akuza duke përfshirë mashtrimin e kartave të kreditit, falsifikimin, vjedhjen e madhe dhe shkeljen e provës.

Akuzat në lidhje me arratisjen janë në pritje, tha sherifi./21Media

Back to top button