5 gabime që po bëni në sistemimin e rrobave, që ju zënë vend në valixhe

Nuk ka asgjë më të keqe se sa të mbyllësh valixhen, të kesh luftuar me zinxhirin dhe të kuptosh se i ke lënë gjërat jashtë. Duke qenë se ju ka ndodhur padyshim dhe në asnjë rast nuk dëshironi që t’ju ndodhë më, ne kemi 5 gabimet më të zakonshme që bëni kur bëni një valixhe, në mënyrë që t’i shmangni herën tjetër që do të udhëtoni.

Ju nuk bëni një listë

Është shumë e rëndësishme të bëni një listë të detajuar të asaj që dëshironi të merrni me vete. Në këtë mënyrë, ju shmangni vendosjen e gjërave të panevojshme në valixhen tuaj që vetëm zënë vend.

Palosja e rrobave

Ajo që mund t’ju kursejë shumë hapësirë ​​është t’i palosni ato me metodën e rrotullimit. Është një mënyrë e sigurt për të vendosur sa më shumë rroba dhe pa u rrudhur.

Nuk e peshoni 

Kur valixhe është e mbyllur, duhet ta peshoni dhe matni përmasat e saj për t’u siguruar që të jetë brenda kufirit të lejuar për ta marrë me vete në kabinën e avionit dhe të mos jetë shumë e rëndë në mënyrë që të rrezikoni të paguani para shtesë.

Këpucët

Këpucët janë ato që zakonisht zënë më shumë hapësirë ​​në një valixhe. Shumicën e kohës as nuk i vishni të gjitha. Pra vlerësoni sa palë ju nevojiten, duke përfshirë edhe atë që do të vishni gjatë udhëtimit.

Back to top button