Nauert, tha se Uashingtoni është “thellë i shqetësuar” për këtë situatë

Nauert, tha se Uashingtoni është “thellë i shqetësuar” për këtë situatë

Zyrtarë të Shteteve të Bashkuara mbrëmë i kanë akuzuar separatistët e mbështetur nga Rusia në pjesën lindore të Ukrainës, se po ndërmarrin fushatë të “dhunës dhe keqtrajtimit” kundër monitoruesve ndërkombëtarë me qëllim që të parandalohet raportimi i tyre për shkeljet e armëpushimit.

Zëdhënësja e Departamentit amerikan të shtetit, Heather Nauert, tha se Uashingtoni është “thellë i shqetësuar” për këtë situatë, duke i përshkruar separatistët si “të udhëhequr nga rusët, të financur nga rusët dhe të stërvitur nga rusët”.

Zëdhënësja Nauert tha se forcat separatiste kanë hapur zjarr kundër automobilave me monitorues të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim Evropian (OSBE), që ishin në tërheqje e sipër, ndërsa në muajin prill makina e një personi mjekësor amerikan, që i shoqëronte vëzhguesit, kishte hasur në eklsploziv.

“Këto incidente janë pjesë e përpjekjeve të gjëra për ta penguar komunitetin ndërkombëtar që të jetë dëshmitar i asaj që po ndodhë në pjesën lindore të Ukrainës”, tha Heather Nauert.