6 këshilla për kujdesin e lëkurës që mund t’i keni provuar, që në të vërtetë janë të dëmshme

Disa këshilla bukurie duket se janë aq të njohura saqë ne priremi të besojmë se ato janë të vërteta. Vetëm në rast se vendosni të testoni vetë ndonjë prej tyre, mund të arrini në përfundimin se truku thjesht nuk funksionon, madje mund të jetë i keq për shëndetin tuaj, gjë që mund t’ju bëjë të pyesni veten se si e kishit besuar se ishte i mirë.

Për të ndihmuar lëkurën tuaj të heqë qafe disa probleme të ardhshme, më poshtë, ju sjellim një listë me këshilla, të publikuara nga Bright Side, që mund të mos shkojnë siç pritej.

Përdorimi i shumë produkteve të ndryshme në një kohë të shkurtër

8 këshilla për kujdesin e lëkurës që mund t'i keni provuar, që në të vërtetë janë të dëmshme

Të gjithë kanë parë tashmë rutina për kujdesin e lëkurës në internet që kërkojnë shumë produkte të ndryshme, për qëllime të ndryshme, të gjitha në të njëjtën kohë në fytyrën tuaj. Mund të duket sikur po kujdeseni mirë për lëkurën tuaj në këtë mënyrë, por shtimi i shtresave të produkteve të shumta nuk është i nevojshëm, pasi fytyra juaj nuk mund të thithë gjithçka menjëherë. Kjo në fakt mund të shkaktojë probleme si poret e bllokuara, thatësi, acarim dhe skuqje.

Pasta e dhëmbëve mund të eliminojë puçrrat

8 këshilla për kujdesin e lëkurës që mund t'i keni provuar, që në të vërtetë janë të dëmshme

Kjo këshillë mund të duket sikur është e vërtetë, pasi pasta e dhëmbëve ka disa përbërës tharës, si soda e bukës, që mund të ndihmojnë që zvogëlimi të tkurret pak, por nuk ia vlen të rrezikoni. Pasta e dhëmbëve është bërë për dhëmbët tanë dhe ndërsa është shumë efektive në pastrimin e tyre, është shumë e fortë për t’u përdorur në fytyrën, pasi mund të irritojë lëkurën, duke çuar në skuqje dhe djegie.

Njerëzit me lëkurë të yndyrshme nuk kanë nevojë të përdorin krem ​​hidratues

8 Skincare Tips You Might’ve Tried, That Are Actually Damaging

Nëse keni lëkurë të yndyrshme, mund të besoni se në të vërtetë keni nevojë për një produkt për ta tharë atë në vend që ta bëni atë më të yndyrshëm. Në fakt, hidratuesit janë për të mbajtur ujin në shtresën e jashtme të lëkurës tuaj për ta mbajtur atë të hidratuar në vend që të shtoni më shumë ujë. Duke pasur parasysh këtë, nëse keni lëkurë të yndyrshme, mund të investoni në produkte “pa vaj” ose “jo komedogjene” që kanë më pak gjasa të bllokojnë poret tuaja, pasi hidratimi nuk ka të bëjë vetëm me produktet me bazë vaji dhe yndyre.

Gjalpi shëron djegiet

8 Skincare Tips You Might’ve Tried, That Are Actually Damaging

Kur vendosni diçka të yndyrshme në djegie si gjalpi, ajo ngadalëson lirimin e nxehtësisë nga lëkura, e cila në fakt shkakton më shumë dëme derisa nxehtësia mbahet. Mënyra më e mirë për të trajtuar një djegie në këto raste është përdorimi i ujit të ftohtë. Akulli dhe uji i akullit janë gjithashtu shumë të ashpër për lëkurën dhe duhet të shmangen gjithashtu.

 Asnjëherë nuk duhet të hapni një puçërr

8 Skincare Tips You Might’ve Tried, That Are Actually Damaging

Nëse jeni duke e bërë atë në mënyrën e duhur, shfaqja e një puçrer në fakt mund ta ndihmojë atë të largohet më shpejt, pasi ajo liron presionin dhe çliron substancën dëmtuese të lëkurës që ndodhet brenda. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është ajo që shkakton dëmtimin më të vogël të lëkurës.

Larja e fytyrës me ujë të nxehtë do të hapë poret për një pastrim më të mirë

8 Skincare Tips You Might’ve Tried, That Are Actually Damaging

Derisa avulli i një banje të nxehtë mund të ndihmojë në hapjen e poreve, bërja e dushit në ujë të nxehtë mund të heqë barrierën e saj natyrore, mbrojtëse – duke e tharë atë. Alternativa më e mirë është të kontrolloni temperaturën e ujit për t’u siguruar që nuk është shumë i nxehtë, pasi avulli i nxehtë mund të mos kompensojë skuqjen dhe thatësinë në fund./21Media

Back to top button
close button