Nga koronavirusi më të rrezikuar janë të moshuarit dhe të sëmurët

Nga koronavirusi më të rrezikuar janë të moshuarit dhe të sëmurët

Shifrat më të fundit zyrtare të Kinës të publikuara të martën vendosin numrin e përgjithshëm të vdekjeve në 1 mijë e 868 dhe 72 mijë e 436 të infektuar nga koronavirusi.

Zyrtarët shëndetësorë në Kinë kanë publikuar detajet e para të më shumë se 70 mijë rasteve me koronavirus.

Të dhënat nga Qendra Kineze për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CCDC) zbuluan se në më shumë se 80% e rasteve më të rrezikuar janë të sëmurët dhe të moshuarit.

Studimi tregon gjithashtu rrezikun e lartë për personelin mjekësor, transmeton 21Media.

Gjetjet vendosin nivelin e përgjithshëm të vdekjeve nga virusi Covid-19 në 2.3%.

Në Hubei, krahina më e prekur, niveli i vdekjeve është 2.9% krahasuar me vetëm 0.4% në pjesën tjetër të vendit./21Media