Arkeologu zviceran prezanton guidën arkeologjike të Shqipërisë

Arkeologu zviceran, njohës i mirë i Shqipërisë, Christian Zindel prezanton në Zyrih të Zvicrës një guidë të re arkeologjike për Shqipërinë

Një guidë e re arkeologjike për Shqipërinë – “Making-of”, quhet projekti i cili ende nuk është shtypur si libër, botues dhe bashkautor i të cilit është Christian Zindel.

Në ceremoninë e organizuar nga shoqata “Shqipëri-Zvicër” të enjten në mbrëmje, arkeologu i njohur do të tregojë për konceptet, qëndrimet dhe debatet mes autorëve, që i kanë paraprirë shkrimit të projektit.

Autorët, të cilët janë ekspertë të shquar dhe njohës të Shqipërisë me këtë rast ndjekin shtigje të reja. Ata prezantojnë, në mënyrë objektive e ideologjike një vështrim të thelluar të vendeve e monumenteve më të rëndësishme dhe më pak të njohura të Shqipërisë, që nga Koha e Gurit e deri në vitin 1912.

Zindel do të paraqesë pamje interesante që nga pikturat në shkëmbinj nga parahistoria, deri te fotografitë nga Fototeka Marubi në shekullin 19.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button