“Aspirata për një treg të përbashkët Shqipëri-Kosovë”

2 min read

Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/rtv21new/public_html/wp-content/themes/newsphere-pro/inc/hooks/hook-single-header.php on line 65

Bajrami mori pjesë në konferencën “Aspirata për një treg të përbashkët Shqipëri-Kosovë”

Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami moripjesënëkonferencën“Aspirata për një treg të përbashkët Shqipëri-Kosovë” e cilau mbajtnë Tiranë.

Konferenca është organizuar nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë dhe Dhoma Amerikane e Tregtisë nëShqipëri.

Ministrja Bajrami tha se Qeveria e Republikës së Kosovës ka bërë përpjekje të vazhdueshme në përmirësimin e ambientit të të bërit biznes, duke vënë theksin të reformat strukturore dhe fiskale cilat janë ndërmarrë nga Qeveria e Kosovës në të mirë të përmirësimit të ambientit afarist.

Ndërsa, sa i përket zbatimit të marrëveshjeve në mes Kosovës dhe Shqipërisë ajo potencoi se marrëveshjet e nënshkruara po zbatohen në tërësi por kërkohet nga komuniteti i biznesit që të jenë me bashkëpunues dhe të shohin fushat me interes të përbashkët. Ajo njëherësh potencoi se dialogu po vazhdon mes Qeverive dhe bizneseve për t’i adresuar të gjitha çështjet që bizneset mund t’i konsiderojnë si pengesa të bashkëpunimit ekonomik mes dy vendeve tona.

Po ashtu, ministrja Bajrami nënvizo se ekziston vullneti politik për mbështetje të bashkëpunimit ekonomik.Ajo tregoi se tregoi se në vitet 2015/2016 janë adresuar një sërë çështjesh tregtare.

Ministrja Bajrami tha se fokusi i politik-bërjes sonë është që të ngrisim kapacitetet prodhuese në mënyrë që të zëvendësojmë në pjesë të importeve dhe jemi shumë tëinteresuar të kemi investime në prodhim dhe industri përpunuese./21Media