BE propozon mbushës të njëjtë për të gjithë telefonat

Komisioni Evropian, dega ekzekutive e BE-së, ka propozuar të enjten të bëhet një mbushës universal për të gjithë telefonat.
Kjo përfshin edhe tabletat, kamerat dhe kufjet.
Përveç krijimit të një “porti të harmonizuar të tarifimit”, legjislacioni i propozuar do të ndajë shitjen e pajisjeve elektronike dhe ngarkuesve për të zvogëluar numrin e ngarkuesve “të padëshiruar” ose “të papërdorur”.
Lajmet e së enjtes janë hapi i fundit drejt miratimit të një karikuesi të vetëm, universal, transmeton rtv21.tv.
“Ne i dhamë industrisë shumë kohë për të dalë me zgjidhjet e tyre, tani koha është e pjekur për veprime legjislative për një karikues universal”, tha Margrethe Vestager, zëvendëspresidente Ekzekutive për një Evropë të përshtatshme për Epokën Dixhitale./21Media

Back to top button