Betejat e tjera ligjore të Donald Trump

Donald Trump shpreson të jetë përsëri president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, por ai përballet me një sërë çështjesh ligjore.
Këtu është një përmbledhje e sfidave të tij kryesore:
Trajtimi i dokumenteve të Shtëpisë së Bardhë
Trump mori dokumentet e qeverisë në shtëpi në Mar-a-Lago kur u largua nga detyra. Sipas ligjit të të dhënave presidenciale, heqja e të dhënave zyrtare mund të përbëjë vepër penale, përcjell rtv21.tv
Trazirat në Kapitol
Ish-presidenti akuzohet për nxitje të një “kryengritjeje” kur ai bëri pretendime të pabaza për mashtrime zgjedhore. Ngjarjet që çuan në trazirat e Kapitolit janë ende duke u hetuar dhe mund të çojnë në akuza penale.
Ndërhyrje në zgjedhje
A u përpoq Trump të ndërhynte me gjendjen e rezultateve zgjedhore të Gjeorgjisë? Një telefonatë që ai bëri duke thënë “Dua të gjej vetëm 11780 vota” është fokusi i një hetimi.
Çështjet financiare
Akuzat për mashtrime tatimore dhe bankare në Nju Jork janë diskutuar nga avokatët për vite me radhë. Një nga krimet e supozuara përfshin fryrjen e vlerës së aseteve për të marrë kredi, një lloj mashtrimi që mund të sjellë dënime me burg.
Sjellja e keqe seksuale
Gazetarja Elizabeth Jean Carroll e akuzoi Trumpin për sulm seksual ndaj saj në vitet 1990, përgjigja e tij: “Kjo nuk ndodhi kurrë, në rregull?” dhe duke e quajtur atë një gënjeshtare ka çuar në një rast shpifje të planifikuar për vitin 2023./21Media

Back to top button